Jogurt sojowy z syropem klonowym i praliną

    Jogurt sojowy z syropem klonowym i praliną

    Zapisz do ulubionych
    3godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Oto przepis na jogurt sojowy domowej roboty, doskonały na śniadanie lub na deser. Pralinę można zrobić samodzielnie, np. według naszego przepisu - link podajemy pod tym przepisem.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 kubek naturalnego jogurtu
    • 7 łyżek syropu klonowego
    • 1 litr waniliowego mleka sojowego
    • 8 łyżek pokruszonej praliny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. W misce wymieszać jogurt z syropem klonowym, a następnie dodać mleko sojowe. Wlać do małych słoiczków i wstawić je do maszynki do robienia jogurtu. Ustawić maszynkę zgodnie z instrukcjami producenta. (Jogurt można też przygotować w piekarniku, podgrzewając go w 35-40 stopniach C.)
    2. Gdy jogurt będzie gotowy, posypać każdą porcję pokruszoną praliną i zakręcić pokrywki na słoiczkach. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

    Pralina

    Przepis na pralinę z migdałów w karmelu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis