Mini roladki z łososia

    Mini roladki z łososia

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 7 osób

    Te smakowite przekąski są niesamowicie proste. Wędzonego łososia smaruje się creme fraiche z dodatkiem pieprzu i zawija w roladki. Do śmietany można dodać też koperek albo szczypiorek.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka creme fraiche
    • 4 plastry wędzonego łososia
    • pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W miseczce wymieszać creme fraiche z pieprzem.
    2. Każdy plasterek łososia posmarować 1/4 śmietany. Zwinąć wzdłuż dość ciasno i zabezpieczyć wykałaczkami co ok. 2 cm.
    3. Poprzecinać ostrym nożem pomiędzy wykałaczkami. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis