Lasagne z wędzonym łososiem i pomidorami

    Lasagne z wędzonym łososiem i pomidorami

    3polubienia
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Niezwykła wersja lasagne. Płaty makaronu są przekładane warstwami wędzonego łososia, kremowego koperkowego sosu i świeżych pomidorów.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 25 g posiekanego świeżego kopru
    • 250 g śmietany 18% lub creme fraiche
    • 200 g ugotowanego makaronu lasagne
    • 500 g wędzonego łososia pokrojonego w cienkie paseczki
    • 250 g pomidorów pokrojonych w kostkę
    • 100 g startego sera żółtego (np. parmezanu)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. W misce wymieszać śmietanę z koperkiem.
    3. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć ugotowany makaron lasagne, na to wyłożyć łososia, pokrojone w kostkę pomidory i na końcu sos. Powtórzyć warstwy, a na koniec posypać żółtym serem.
    4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut, podawać na gorąco.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis