Sałatka z wędzonym łososiem i grejpfrutem

    Sałatka z wędzonym łososiem i grejpfrutem

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ta sałatka łączy w sobie wspaniałe smaki: słodka roszponka jest wymieszana z kwaśnym grejpfrutem i słonym wędzonym łososiem. Podawać jako przystawkę lub danie główne.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szczypta zmielonych różowych ziaren pieprzu
    • 200 g roszponki
    • 4 grejpfruty
    • 8 płatów wędzonego łososia pokrojonych w małą kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Z grejpfrutów odkroić dolną i górną część (tylko skórkę). Obrać ze skórki nad miską, aby złapać wszelkie soki.
    2. Małym nożykiem pokroić grejpfruty na małe kawałki - także nad miską.
    3. Na talerzach lub na dużym półmisku ułożyć roszponkę. Na nią wyłożyć kawałki grejpfruta i łososia.
    4. Wymieszać szczyptę zmielonego pieprzu z 1 łyżką soku z grejpfruta (z miski). Polać sałatkę i podawać.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis