Tartinki z wędzonym łososiem i ogórkiem

    Tartinki to pięknie udekorowane francuskie kanapeczki. Kromki bagietki smaruje się serkiem śmietankowym, a na to układa się wędzonego łososia i ogórka. Proste i pyszne - doskonałe na przyjęcia.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 bagietka pokrojona w cienkie kromki
    • 1 ogórek przekrojony wzdłuż, a następnie w cienkie plasterki
    • 250 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 4 płaty wędzonego łososia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Kromki bagietki posmarować serkiem, na wierzchu ułożyć po kawałku łososia i po 1 plasterku ogórka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis