Tartinki z wędzonym łososiem i ogórkiem

Tartinki to pięknie udekorowane francuskie kanapeczki. Kromki bagietki smaruje się serkiem śmietankowym, a na to układa się wędzonego łososia i ogórka. Proste i pyszne - doskonałe na przyjęcia.

Capucine

Składniki

ilość porcji: 8 

  • 1 bagietka pokrojona w cienkie kromki
  • 1 ogórek przekrojony wzdłuż, a następnie w cienkie plasterki
  • 250 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 4 płaty wędzonego łososia

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

  1. Kromki bagietki posmarować serkiem, na wierzchu ułożyć po kawałku łososia i po 1 plasterku ogórka.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie