Amuse bouche z wędzonym łososiem

    (6)

    Elegancka przystawka wielkości jednego kęsa, która zachwyci gości na każdym przyjęciu. Wędzonego łososia podaje sie na kremie chrzanowym w łyżeczkach do przystawek. Można go też podawać na crostini.


    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka sosu charznowego
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 200 ml śmietany kremówki
    • 3 płaty wędzonego łososia
    • 6 kaparów lub natka pietruszki do dekoracji
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Pokroić wędzonego łososia na 12 małych prostokątów, aby pasowały rozmiarem do łyżeczek do przekąsek. Odstawić.
    2. Śmietanę ubić za pomocą miksera, dodać sos chrzanowy, sok z cytryny, sól i pieprz. Tę masę nałożyć do łyżeczek a na wierzch układać kawałki łososia.
    3. Ponownie nałożyć nieco masy chrzanowej, kawałek łososia i udekorować odrobiną sosu chrzanowego. Udekorować kaparem lub natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (6)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis