Powoli smażona papryka

    Powoli smażona papryka

    1polubienie
    4godz.15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smażenie papryki na małym ogniu przez 4-5 godzin wydobywa jej naturalną słodycz. Podawać jako dodatek do dań, sałatek, pizzy, albo do makaronu.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg różnokolorowej papryki, usunąć nasiona i pokroić na cienkie paski
    • 2,5 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 4godz.  ›  Gotowe w: 4godz.15min. 

    1. W dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Zmniejszyć ogień na bardzo mały i dodać paprykę.
    2. Przykryć i smażyć przez 4-5 godzin, mieszając po upływie połowy czasu. Pilnować papryki, aby się nie przypiekła, powinna się smażyć bardzo powolutku.
    3. Podawać od razu albo schłodzić i podawać na zimno.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis