Wieprzowina z wolnowaru z sosem barbecue

    Wieprzowina z wolnowaru z sosem barbecue

    Zapisz do ulubionych
    9godz.15min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Gdy gotuję tę wieprzowinę z cebulą w wolnowarze - pozostawiam go na cały dzień, gdy jestem w pracy, a kiedy wracam do domu przygotowuję tylko sos. Podawać z pieczywem i sałatką typu coleslaw. Można podawać z makaronem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cebula pokrojona w kostkę
    • 200 ml bulionu wołowego
    • 1,5 kg polędwicy wieprzowej pokrojonej w plasterki
    • Sos barbecue
    • 700 g keczupu
    • 1 łyżka sosu Worcester
    • 1 łyżeczka tabasco albo ostrego sosu chili
    • 1 łyżka ciemnobrązowego cukru
    • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
    • 1 łyżeczka białego octu
    • 1 łyżeczka mielonej papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 9godz.  ›  Gotowe w: 9godz.15min. 

    1. Do wolnowaru włożyć cebulę i pokrojoną wieprzowinę, zalać bulionem i gotować w niskiej temperaturze przez 9 godzin.
    2. Sos barbecue: w rondelku wymieszać wszystkie składniki na sos, gotować na małym ogniu przez 10 minut.
    3. Przełożyć wieprzowinę i cebulę na talerz i polać sosem barbecue.

    Jak zrobić bulion wołowy

    Bulion domowy z łatwością przygotujesz w domu. Najlepiej zrobić go od razu więcej i część (po odcedzeniu warzyw i kości) po prostu zamrozić w odpowiednich porcjach, w woreczkach do mrożenia. Do przygotowania bulionu polecamy ten przepis: Bulion wołowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis