Zupa z sześciu warzyw

    Zupa z sześciu warzyw

    5polubień
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniała i łatwa zupa z sześciu warzyw. Dzięki cukinii ma niesamowicie jedwabistą konsystencję. W wersji wegetariańskiej używa się kostki warzywnej, a nie drobiowej.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 marchewki pokrojone w kostkę
    • 1 rzepa pokrojona w kostkę
    • 1 por pokrojony w kostkę
    • 2 cukinie pokrojone w kostkę
    • 1 łodyżka selera naciowego pokrojona w kostkę
    • 2 pomidory pokrojone w kostkę
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 1 kostka drobiowa
    • świeży tymianek do smaku
    • 1 świeży liść laurowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W garnku zagotować 500 ml wody. Dodać resztę składników.
    2. Gotować przez 25 minut na średnim ogniu. Zmiksować na gładko, albo zostawić tak, jak jest.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis