Zupa z sześciu warzyw

    Zupa z sześciu warzyw

    (2)
    5polubień
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniała i łatwa zupa z sześciu warzyw. Dzięki cukinii ma niesamowicie jedwabistą konsystencję. W wersji wegetariańskiej używa się kostki warzywnej, a nie drobiowej.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 marchewki pokrojone w kostkę
    • 1 rzepa pokrojona w kostkę
    • 1 por pokrojony w kostkę
    • 2 cukinie pokrojone w kostkę
    • 1 łodyżka selera naciowego pokrojona w kostkę
    • 2 pomidory pokrojone w kostkę
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 1 kostka drobiowa
    • świeży tymianek do smaku
    • 1 świeży liść laurowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W garnku zagotować 500 ml wody. Dodać resztę składników.
    2. Gotować przez 25 minut na średnim ogniu. Zmiksować na gładko, albo zostawić tak, jak jest.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis