Prosta zupa z rukwi wodnej

    Prosta zupa z rukwi wodnej

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    To bardzo łatwa zupa, pełna smaku. Rukiew dusi się razem z szalotką w bulionie warzywnym, a następnie miksuje na gładką zupę-krem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 litr bulionu warzywnego
    • 1 szalotka, drobno posiekana
    • 25 g masła
    • 75 g świeżych listków rukwi wodnej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużym garnku na średnim ogniu rozgrzać masło. Podsmażać szalotkę przez 5 minut, aż się przyrumieni.
    2. Dodać liście rukwi wodnej i smażyć, mieszając przez 1 minutę. Dodać bulion, doprawić solą i pieprzem i gotować przez 15 minut na małym ogniu.
    3. Zmiksować zupę za pomocą ręcznego blendera. Podawać z łyżką śmietany.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis