Proste fondue czekoladowe

    Proste fondue czekoladowe

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna i prosta przystawka - idealna na przyjęcia. Zamiast czekolady deserowej można użyć mlecznej. Jeśli fondue ma zawierać mniej kalorii to można też zastąpić creme fraiche śmietaną 18%.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g czekolady deserowej
    • 100 ml creme fraiche (lub kremówki)
    • owoce pokrojone na kawałki: truskawki, ananas, maliny, banany, itp.

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Stopić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Wlać do małych miseczek. (Można też ją stopić w garnku do fondue.)
    2. Nadziewać owoce na szpikulce do fondue i maczać w czekoladzie.

    Kąpiel wodna

    Nie wiesz, jak przygotować kąpiel wodną? Przeczytaj nasz krótki poradnik: "Kąpiel wodna"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis