Szaszłyki z przegrzebków

    Szaszłyki z przegrzebków

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Świetna przystawka na imprezę! Przegrzebki owija się w wędzoną szynkę, krótko smaży na patelni i nadziewa na patyczki do szaszłyków wraz z soczystymi pomidorkami koktajlowymi.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 przegrzebki (po 1 na osobę)
    • 4 plasterki wędzonej szynki (np. parmeńskiej)
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 8 pomidorków koktajlowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Owinąć przegrzebki w plasterki szynki.
    2. Na patelni, na średnim ogniu rozgrzać łyżkę oliwy. Owinięte w szynkę przegrzebki smażyć przez 3 minuty z każdej strony, aż się lekko przyrumienią.
    3. Na patyczki do szaszłyków nadziewać pomidorka, przegrzebka i znów pomidorka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis