Smażone przegrzebki z łososiem i krewetkami

    Smażone przegrzebki z łososiem i krewetkami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    To danie z owoców morza jest szybkie i proste, a zachwyca smakiem. Można do neigo użyć ulubionych owoców morza. Podawać z ryżem i warzywami.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 15 g masła
    • 2 filety z łososia pokrojone w cienkie paseczki
    • 250 ml creme fraiche
    • 400 g przegrzebków
    • 8 dużych, surowych krewetek
    • pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Włożyć przegrzebki do miski z wodą, odcedzić i osuszyć.
    2. W patelni stopić masło, dodać krewetki, przegrzebki i łososia.
    3. Smażyć przez 5 minut na średnim ogniu.
    4. Oprószyć pieprzem i dodać creme fraiche.
    5. Zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis