Szparagi saute z parmezanem

    Szparagi saute z parmezanem

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Wspaniała w smaku i elegancka przystawka, w której skład wchodzą zaledwie dwa składniki - szparagi i parmezan. Najlepiej smakuje, gdy jest sezon na szparagi. Zamiast parmezanu można użyć sera Pecorino Romano.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 250 g bardzo cienkich, zielonych szparagów, przyciąć suche końce
    • 1 łyżka świeżo startego parmezanu
    • sól morska do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć szparagi przez 5 minut na średnim ogniu. Posypać solą morską i parmezanem i od razu podawać!

    Wszystko o szparagach

    Jeśli chcesz wiedzieć jak wybierać, przechowywać i wykorzystać szparagi - przeczytaj nasz artykuł: "Szparagi - jak je przechowywać i gotować".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis