Kiełbasa w jabłkach i w szampanie

    Kiełbasa w jabłkach i w szampanie

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Wspaniałe połączenie smaków jabłek i wieprzowiny. To proste danie, które niesamowicie smakuje. Podawać z ziemniakami.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 150 ml szampana lub wina musującego
    • 2 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę
    • 2 kiełbasy wieprzowe
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. W rondelku, na średnim ogniu rozgrzać olej. Smażyć kiełbasy, aż będą dobrze przypieczone. Wyjąć z rondelka.
    2. W tym samym rondelku podsmażyć cebulę. Dodać jabłka i smażyć przez 5 minut, a następnie dodać szampana.
    3. Dodać kiełbasy, doprawić wszystko solą i pieprzem, przykryć i dusić przez 20-30 minut na małym ogniu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis