Eskalopki cielęce nadziewane mięsem kiełbasianym

    Eskalopki cielęce nadziewane mięsem kiełbasianym

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Ten przepis można nieco zmodyfikować: np. zamiast cielęciny, można tu ewentualnie użyć indyka lub wieprzowiny, a eskalopki można zapiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku, a nie smażyć.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 ugotowane kiełbasy wieprzowe, drobno posiekane
    • 1 jabłko, obrane i pokrojone w drobną kostkę
    • 4 eskalopki cielęce
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce wymieszać mięso kiełbasiane z jabłkiem.
    2. Na środek każdej eskalopki nałożyć łyżkę farszu, zwinąć w rulon i zabezpieczyć wykałaczką.
    3. Na średnim ogniu rozgrzać łyżkę oliwy. Smażyć eskalopki przez około 10 minut, aż się przyrumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis