Pomidory faszerowane kiełbasą

    Pomidory faszerowane kiełbasą

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosta przystawka z dwóch składników, która smakuje świetnie. Pomidory nadziewa się mięsem z kiełbasy i zapieka w piekarniku.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże pomidory
    • 500 g mięsa z kiełbasy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Odciąć czubki pomidorów. Wybrać miąższ łyżeczką i odłożyć. Wydrążone pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    2. Miąższ z pomidorów i mięso z kiełbasy włożyć na patelnię. Smażyć przez 5 minut na małym ogniu, mieszając, aby rozbić wszelkie grudki.
    3. Gdy wszystkie grudki zostaną już rozbite, zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 20 minut.
    4. Rozgrzać piekarnik do 190 C.
    5. Napełnić pomidory farszem i piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis