Łosoś, krewetki i przegrzebki do grillowania na gorącym kamieniu

    Łosoś, krewetki i przegrzebki do grillowania na gorącym kamieniu

    2polubienia
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Grillowanie na gorącym kamieniu to świetny pomysł na obiad w gronie przyjaciół. Każdy będzie mógł po swojemu usmażyć sobie łososia, przegrzebki, krewetki i warzywa. Podawać z dipami do maczania.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 filety z łososia pokrojone w cienkie plasterki
    • 8 przegrzebków, przecięte poziomo na 4 części (jeśli są duże)
    • 12 surowych krewetek
    • ulubione warzywa, np. szparagi, cukinia, pieczarki, itp. pokrojone w plasterki
    • ulubione dipy, np. sos tatarski

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wszystkie składniki ułożyć na dużym półmisku.
    2. Rozgrzać gorący kamień na około 20 minut przed rozpoczęciem posiłku. Posypać kamień solą. Każdy z gości sam będzie sobie grillował ulubione kąski.

    Wszystko o szparagach

    Jeśli chcesz wiedzieć jak wybierać, przechowywać i wykorzystać szparagi - przeczytaj nasz artykuł: "Szparagi - jak je przechowywać i gotować".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis