Łosoś nadziewany kozim serem i pesto

    Łosoś nadziewany kozim serem i pesto

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Kozi ser, pomidory suszone na słońcu i pesto tworzą kombinację smaków, której trudno się oprzeć. Dodatkowo - świetnie pasują do łososia!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1,4 kg łososia pokrojonego na 2 filety
    • 200 g świeżego koziego sera
    • 100 g świeżego pesto
    • 100 g pomidorów suszonych na słońcu w oliwie, odcedzonych i pokrojonych w kostkę
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C. Brytfankę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na niej jeden filet z łososia, skórą do dołu.
    2. Wymieszać ser kozi z pesto, posmarować tą pastą filet z łososia i posypać pomidorami.
    3. Na wierzchu ułożyć drugi filet z łososia i związać całość sznurkiem kuchennym lub zabezpieczyć wykałaczkami. Piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis