Pasta z łososia

    Pasta z łososia

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Doskonały pomysł na wykorzystanie resztek łososia. W skład tej pasty wchodzi: wędzony łosoś, łosoś pieczony, masło i koperek. Można nią smarować krakersy, tosty i kanapki.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 łyżeczka świeżego koperku
    • 125 g masła o temperaturze pokojowej
    • 125 g wędzonego łososia
    • 250 g steków lub filetów z łososia
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. Świeżego łososia ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej. Oprószyć solą i pieprzem i owinąć rybę w folię, ale nie zamykać jej szczelnie.
    3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut, aż łosoś będzie upieczony, ale nie wyschnięty.
    4. W misce robota kuchennego umieścić koperek, masło, wędzonego łososia i upieczonego łososia i zmiksować na gładką pastę.
    5. Przełożyć do półmiska, przykryć i wstawić do lodówki do czasu podania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Nice recipe with a wonderful taste!! - 30 kwi 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis