Pasta z łososia

Doskonały pomysł na wykorzystanie resztek łososia. W skład tej pasty wchodzi: wędzony łosoś, łosoś pieczony, masło i koperek. Można nią smarować krakersy, tosty i kanapki.

Bibus

Składniki

ilość porcji: 10 

  • 1 łyżeczka świeżego koperku
  • 125 g masła o temperaturze pokojowej
  • 125 g wędzonego łososia
  • 250 g steków lub filetów z łososia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
  2. Świeżego łososia ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej. Oprószyć solą i pieprzem i owinąć rybę w folię, ale nie zamykać jej szczelnie.
  3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut, aż łosoś będzie upieczony, ale nie wyschnięty.
  4. W misce robota kuchennego umieścić koperek, masło, wędzonego łososia i upieczonego łososia i zmiksować na gładką pastę.
  5. Przełożyć do półmiska, przykryć i wstawić do lodówki do czasu podania.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

BrianMurphy
autor:
0

Nice recipe with a wonderful taste!! - 30 kwi 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie