Komosa ryżowa z łososiem i groszkiem

    Komosa ryżowa z łososiem i groszkiem

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Jeśli chce się prowadzić zdrową dietę, trzeba jeść sporo pełnoziarnistych zbóż i ryby, więc spróbowałam wymyślić taki przepis. Komosa ma ciekawy, orzechowy smak i jest bardzo sycąca. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 ml wody
    • 125 g komosy ryżowej
    • 1 kostka rybna
    • 4 steki z łososia
    • 500 g świeżego lub mrożonego groszku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W garnku, w 250 ml wody gotować komosę przez 15 minut, lub do czasu aż woda wyparuje.
    2. W osobnym garnku zagotować wodę. Gdy będzie wrzeć, dodać rybę i gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Na ostatnie kilka minut dodać groszek, aby też się ugotował. Odcedzić.
    3. Przełożyć komosę do miski, dodać groszek i łososia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis