Jagnięcina w rozmarynie

    Jagnięcina w rozmarynie

    1polubienie
    1godz.5min.


    Zrobione przez 14 osób

    Jagnięcina jest bardzo delikatnym i zdrowym mięsem. Uwielbiam ją w połączeniu z rozmarynem, zapach, kiedy się piecze, jest obłędny.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 3 kg udźca jagnięcego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 6 łodyżek świeżego rozmarynu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C. Posmarować udziec oliwą i włożyć do brytfanki.
    2. Małym, wąskim nożem zrobić w udźcu kilka dziur. Wetknąć w nie gałązki rozmarynu - tak głęboko, jak się da.
    3. Piec przez 1 godzinę. Czas pieczenia dostosować do indywidualnych gustów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis