Zaloguj się Zarejestruj się

Pieczony udziec jagnięcy

Ciekawi Was, dlaczego ktoś w ogóle dodał przepis, w którym jest tylko jeden składnik? Bo lubię dobrą pieczeń, z jagnięciny dobrej jakości, bez żadnych dodatków - wtedy mogę się naprawdę delektować smakiem mięsa, zwłaszcza jeśli jest średnio wypieczone.

mimichette

Składniki
ilość porcji: 6 

  • 2,5 kg udźca jagnięcego

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.15min.  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 C. Włożyć udziec jagnięcy do brytfanki z rusztem i piec przez 1 godzinę i 15 minut.
  2. Po upływie godziny wyjąć pieczeń z piekarnika i polać wytopionym sosem. Włożyć z powrotem do piekarnika.
  3. Po 15 minutach wyjąć pieczeń i pokroić. Sos zachować. Włożyć mięso z powrotem do brytfanki z sosem i odstawić na kilka minut, aby wchłonęło smaki.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie