Pieczony czosnek Mimi

    Pieczony czosnek Mimi

    1polubienie
    1godz.5min.


    Zrobione przez 3 osoby

    W czasie pieczenia czosnek traci swój ostry smak. Staje się miękki i można nim smarować chleb, albo podawać do mięs.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 4 całe główki czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 190 C.
    2. Odciąć górne części główek czosnku tak, aby widoczne były ząbki. Można też odciąć dolne części główek, aby czosnek stał stabilnie w naczyniu żaroodpornym.
    3. Włożyć główki czosnku do naczynia żaroodpornego i skropić oliwą. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis