Quiche z czerwoną papryką

    Quiche z czerwoną papryką

    3polubienia
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jeśli brakuje mi pomysłu na obiad, piekę tę kisz. Doskonale nadaje się też na lunch albo na kolację. Podawać z sałatą.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 3 jajka
    • 150 g startego żółtego sera o wyrazistym smaku
    • 100 ml mleka
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 2 czerwone papryki, drobno posiekane
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 opakowanie (375 g) kruchego ciasta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. W patelni na małym ogniu rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Smażyć cebulę przez 5 minut, dodać paprykę i smażyć przez kilka minut, aż zmięknie.
    3. W misce roztrzepać jajka, dodać starty ser, mleko, sól i pieprz, i dobrze wymieszać.
    4. Jeśli trzeba - rozwałkować ciasto. Wyłożyć nim spód formy do tarty. Na cieście ułożyć paprykę i cebulę i zalać wszystko masą jajeczną.
    5. Piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis