Królik w papilotach

    Królik w papilotach

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    To bardzo zdrowe danie. Królik ma pyszne, delikatne mięso, jest też bardzo chude i zdrowe. Pieczenie go w papilotach, czyli w pakunku z papieru do pieczenia sprawia, że mięso pozostaje niezwykle wilgotne. Przygotowanie tego dania nie wymaga wiele czasu, można to także zrobić z wyprzedzeniem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka świeżego estragonu, drobno posiekanego
    • 50 g startego żółtego sera
    • 6 udek królika
    • 12 plasterków chudego bekonu
    • zmielony czarny pieprz do smaku
    • papier do pieczenia
    • NIE DODAWAĆ SOLI

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. Na arkuszu papieru do pieczenia rozłożyć warstwę estragonu u sera żółtego.
    3. Każde udko królika owinąć w 2 plasterki bekonu.
    4. Ułożyć udka na papierze, posypać dodatkowo estragonem i serem, a na koniec oprószyć pieprzem.
    5. Zawinąć papier w paczuszkę, aby para nie mogła z niej uciec. Piec przez 45 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis