Sałatka z komosy ryżowej z groszkiem

    Sałatka z komosy ryżowej z groszkiem

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 8 osób

    Bardzo zdrowa i bogata w błonnik sałatka, która ma niewiele kalorii. Komosa ryżowa ma niepowtarzalny, lekko orzechowy smak. Ta sałatka idealnie nadaje się jako drugie śniadanie na wynos, które z pewnością doda nam energii w czasie przerwy w pracy lub w szkole.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 100 g komosy ryżowej
    • 2 marchewki, pokrojone w plasterki i ugotowane
    • 500 g ugotowanego groszku (świeżego lub mrożonego)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W rondelku zagotować komosę z 1/2 litra wody. Gotować przez 15 minut od momentu wrzenia.
    2. Odcedzić komosę, dodać ugotowane warzywa i przełożyć do miski. Wymieszać i schłodzić przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis