Duszone pory

    (8)

    Bardzo lubię pory i zawsze podaję je do pieczonego kurczaka, steku lub ryby. Nigdy mi się nie nudzą! Ta przystawka z pora jest bardzo prosta i pyszna.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże pory
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Przekroić pora wzdłuż, dobrze opłukać i pokroić w cienkie plasterki.
    2. W patelni na średnim ogniu rozgrzać łyżkę oliwy. Dodać cebulę i dusić, stale mieszając, przez 10 minut. Dodać pora i dusić na małym ogniu przez 15 minut. Gotowe!
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (8)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)