Duszone pory

    Duszone pory

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Bardzo lubię pory i zawsze podaję je do pieczonego kurczaka, steku lub ryby. Nigdy mi się nie nudzą! Ta przystawka z pora jest bardzo prosta i pyszna.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże pory
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Przekroić pora wzdłuż, dobrze opłukać i pokroić w cienkie plasterki.
    2. W patelni na średnim ogniu rozgrzać łyżkę oliwy. Dodać cebulę i dusić, stale mieszając, przez 10 minut. Dodać pora i dusić na małym ogniu przez 15 minut. Gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis