Zaloguj się Zarejestruj się

Ciasto czekoladowe z mikrofalówki

Ciasto czekoladowe z mikrofalówki? To nie tylko możliwe, ale także super-szybkie! Jeśli nie macie piekarnika, musicie wypróbować ten przepis - jest NIESAMOWITY!

julyonthewave

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 3 jajka
  • 40 g mąki pszennej
  • 60 g cukru
  • 200 g czekolady
  • 80 g masła

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 4min.  ›  Gotowe w: 14min. 

  1. Wymieszać 3 jajka z mąką i z cukrem.
  2. Do miski włożyć czekoladę i masło i gotować przez 1 minutę w mikrofalówce. Dodać tę masę do masy jajecznej i wymieszać.
  3. Kiedy ciasto będzie już dobrze wymieszane, wlać je do silikonowej foremki. Gotować przez 4 minuty w kuchence mikrofalowej (na 800 watt). Podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną.

Mililitry, szklanki, łyżki...

Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie