Ciasto czekoladowe z mikrofalówki

    Ciasto czekoladowe z mikrofalówki

    7polubień
    14min.


    Zrobione przez 21 osób

    Ciasto czekoladowe z mikrofalówki? To nie tylko możliwe, ale także super-szybkie! Jeśli nie macie piekarnika, musicie wypróbować ten przepis - jest NIESAMOWITY!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 jajka
    • 40 g mąki pszennej
    • 60 g cukru
    • 200 g czekolady
    • 80 g masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 4min.  ›  Gotowe w: 14min. 

    1. Wymieszać 3 jajka z mąką i z cukrem.
    2. Do miski włożyć czekoladę i masło i gotować przez 1 minutę w mikrofalówce. Dodać tę masę do masy jajecznej i wymieszać.
    3. Kiedy ciasto będzie już dobrze wymieszane, wlać je do silikonowej foremki. Gotować przez 4 minuty w kuchence mikrofalowej (na 800 watt). Podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    autor:
    12

    ja zrobiłem z kakao pycha - 18 mar 2016

    JuliaNadziejaKobra
    0

    niedobre szkoda produkow i czasu ochyda - 21 paź 2016

    autor:
    0

    Czy zamiast czekolady można dodać kacało (Kakało) ?? - 16 sty 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis