Piersi z kurczaka z cytryną i rozmarynem

    Piersi z kurczaka z cytryną i rozmarynem

    12polubień
    25min.


    Zrobione przez 8 osób

    Uwielbiam aromat świeżego rozmarynu. Dodaję go do wszystkich potraw, jeśli tylko pasuje. A do kurczaka pasuje wyśmienicie!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 cytryny
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 4 piersi z kurczaka
    • kilka gałązek świeżego rozmarynu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wycisnąć sok z 3 cytryn, wlać go do miseczki, dodać oliwę i świeży rozmaryn. Zanurzyć w tej marynacie piersi z kurczaka i dobrze je w niej obtoczyć.
    2. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Dodać piersi z kurczaka i smażyć przez 5 minut z każdej strony.
    3. Polać kurczaka marynatą i gotować jeszcze przez 5 minut. Oprószyć solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    Chyba za dużo cytryny jak na tyle piersi. Dałam połowę z tego, a i tak było zbyt wiele. - 27 wrz 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis