Szybki dżem jagodowy

    (3)

    Prosty i szybki dżem, do którego nie trzeba dodawać cukru żelującego. Uwielbiam go! Jest idealny na śniadanie, do bułeczki z masłem.


    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg jagód
    • 750 g cukru kryształu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jagody umyć i osuszyć. Włożyć je do dużego garnka, dodać cukier i gotować przez 20 minut na średnim ogniu.
    2. Przelać dżem do sterylnych słoików i zakręcić pokrywki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (3)