Łatwy i szybki sos tatarski

    (2)
    10 min

    Do tego sosu najlepiej użyć majonezu domowej roboty, ale jeśli nie macie czasu go przyrządzić, można użyć sklepowego. Doskonały do ryb na zimno lub do czerwonego mięsa.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 5 łyżek majonezu
    • 1 łyżeczka kaparów
    • 12 listków zielonej pietruszki, drobno posiekanych
    • 1 szalotka, drobno posiekana
    • 6 korniszonów, drobno pokrojonych
    • 1 żółtko z jajka ugotowanego na twardo, rozgniecione widelcem

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, aż sos będzie gładki. Wstawić do lodówki do czasu podania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)