Łatwy i szybki sos tatarski

    (2)

    Do tego sosu najlepiej użyć majonezu domowej roboty, ale jeśli nie macie czasu go przyrządzić, można użyć sklepowego. Doskonały do ryb na zimno lub do czerwonego mięsa.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 5 łyżek majonezu
    • 1 łyżeczka kaparów
    • 12 listków zielonej pietruszki, drobno posiekanych
    • 1 szalotka, drobno posiekana
    • 6 korniszonów, drobno pokrojonych
    • 1 żółtko z jajka ugotowanego na twardo, rozgniecione widelcem

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, aż sos będzie gładki. Wstawić do lodówki do czasu podania.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)