Łatwy i szybki sos barbecue

    Łatwy i szybki sos barbecue

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Sos barbecue wyśmienicie smakuje z mięsami. Można go przechowywać przez kilka tygodni w słoikach w lodówce.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 700 g keczupu
    • 1 łyżka sosu Worcester
    • 1 łyżeczka ostrego sosu chili (lub Tabasco)
    • 1 łyżka ciemnobrązowego cukru
    • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
    • 1 łyżeczka białego octu winnego
    • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wszystkie składniki wymieszać w dużym garnku i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, stale mieszając, aż sos zgęstnieje.
    2. Przelać do wysterylizowanych słoików i wstawić do lodówki do czasu użycia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis