Melony nasączane porto

    Melony nasączane porto

    Zapisz do ulubionych
    5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Zwykle przygotowuję ten smakołyk, gdy jest sezon na melony i są bardzo słodkie. Wybieram te najcięższe i najbardziej pachnące owoce, bo zazwyczaj właśnie one mają najwięcej smaku. Wspaniały, lekki i prosty deser.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 melony – najlepiej odmiany Galia lub Charentais
    • 8 łyżek dobrej jakości porto

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Przekroić melony na pół i wydrążyć pestki. Do każdej połówki wlać po 2 łyżki porto. Wstawić do lodówki i wyjąć dopiero przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis