Sałatka z granatem i pistacjami

    (10)

    Prosta sałatka, która we wspaniały sposób łączy smaki łagodnej roszponki, solonych pistacji i słodkich nasion granatu.


    Zrobione przez 8 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 100 g prażonych i solonych pistacji (bez łupinek)
    • 100 g nasion granatu
    • 200 g roszponki
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Delikatnie wymieszać roszponkę z nasionami granatu i pistacjami. Odstawić.
    2. Przygotować vinaigrette mieszając sok z cytryny z solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
    3. Skropić sosem sałatkę i podawać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (10)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)