Gruszki a la Piękna Helena

    Gruszki a la Piękna Helena

    1polubienie
    10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    To klasyczny francuski deser zwany w oryginale "Poire Belle Hélène". Jest bardzo prosty i szybki. Lody waniliowe podaje się z gruszkami z puszki i polewa stopioną czekoladą. Pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 150 g ciemnej czekolady
    • 1 litr lodów waniliowych
    • 1 puszka (415 g) gruszek w syropie, odcedzonych i pokrojonych w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Stopić czekoladę w mikrofalówce z 1 łyżeczką wody. Wymieszać aby była gładka.
    2. Do każdego z 6 pucharków nałożyć po 2 gałki lodów i trochę gruszek, a na koniec skropić całość czekoladą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis