Poncz z szampanem, rumem i ananasem

    Poncz z szampanem, rumem i ananasem

    2polubienia
    8godz.5min.


    Zrobione przez 7 osób

    Ten koktajl na bazie szampana jest idealny na Sylwestra! Najlepiej go przygotować w dużej szklanej misce lub w wazie ponczowej, dodać kawałki ananasa i włożyć do środka chochelkę, a obok postawić kieliszki do szampana (w których też mogą się znajdować kawałki ananasa).

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 150 ml białego rumu
    • 1 mała puszka ananasa w kawałkach
    • 50 g drobnoziarnistego cukru
    • 1 butelka szampana

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +8godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 8godz.5min. 

    1. Dzień przed podaniem włożyć do miski ananasa, wlać rum i sok z ananasa, dodać cukier, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
    2. Tuż przed podaniem wymieszać schłodzone składniki z dobrze schłodzonym szampanem (lub winem musującym). Podawać w wazie ponczowej, z chochelką i kieliszkami do szampana.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis