Oto prosty przepis na deser: gruszkowe tiramisu. Podawać w wysokich szklankach, aby warstwy gruszek, mascarpone i biszkoptów były dobrze widoczne.
M
maminy
Zrobione przez 2 osoby
Składniki
ilość porcji: 6
250 g serka mascarpone
3 kruche ciasteczka (np. digestives), pokruszone
40 g cukru
1 puszka gruszek w syropie
12 kruchych ciasteczek (np. digestives)
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Zobacz swoją listę zakupów
Sposób przygotowania Przygotowanie: 20min. › Gotowe w: 20min.
Wymieszać mascarpone z 3 pokruszonymi ciasteczkami i z cukrem.
Gruszki pokroić w kostkę, a 2/3 z nich dodać do mascarpone. 12 ciasteczek namoczyć w syropie gruszkowym.
Tuż przed podaniem włożyć do szklanek pozostałe gruszki, na nich ułożyć warstwę z nasączonych ciasteczek, następnie wyłożyć mascarpone, kolejną warstwę nasączonych ciasteczek i znów warstwę mascarpone. Udekorować pokruszonymi ciasteczkami.