Tiramisu z gruszkami

    Tiramisu z gruszkami

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Oto prosty przepis na deser: gruszkowe tiramisu. Podawać w wysokich szklankach, aby warstwy gruszek, mascarpone i biszkoptów były dobrze widoczne.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g serka mascarpone
    • 3 kruche ciasteczka (np. digestives), pokruszone
    • 40 g cukru
    • 1 puszka gruszek w syropie
    • 12 kruchych ciasteczek (np. digestives)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wymieszać mascarpone z 3 pokruszonymi ciasteczkami i z cukrem.
    2. Gruszki pokroić w kostkę, a 2/3 z nich dodać do mascarpone. 12 ciasteczek namoczyć w syropie gruszkowym.
    3. Tuż przed podaniem włożyć do szklanek pozostałe gruszki, na nich ułożyć warstwę z nasączonych ciasteczek, następnie wyłożyć mascarpone, kolejną warstwę nasączonych ciasteczek i znów warstwę mascarpone. Udekorować pokruszonymi ciasteczkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis