Czipsy parmezanowe

    (1)

    Te czipsy z jednego składnika zawsze zaskakują moich gości. Mogą być podawane jako przekąska na imprezach, najlepiej do wina, albo można nimi dekorować zupy, sałatki, lub dania główne.


    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 200 g startego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 4min.  ›  Gotowe w: 14min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 210 C. Blachę do pieczenia wyłożyć silikonową matą do pieczenia lub papierem do pieczenia.
    2. Wysypać na matę parmezan, tworząc koła wielkości 4-5 cm. Piec przez 4 minuty w rozgrzanym piekarniku.
    3. Zdjąć czipsy z maty szpatułką. Rozwałkować każdy placuszek osobno, gdy są jeszcze ciepłe. Kiedy się przyklei, pozostawić na wałku, aż całkiem ostygnie. Czipsy przyjmą kształt wałka.
    4. Podawać gdy ostygną i będą chrupiące.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)