Krakersy z parmezanu

    Krakersy z parmezanu

    Zapisz do ulubionych
    1godz.25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Parmezan dodaje doskonałego smaku tym krakersom, które samodzielnie upieczecie z zaledwie 3 składników. Dobrze się przechowują w szczelnej puszce.

    Składniki
    ilość sztuk: 20 crackers

    • 180 g masła
    • 180 g startego parmezanu
    • 250 g mąki pszennej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. W misce, w mikrofalówce stopić masło, podgrzewając je przez 15 sekund. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    3. Wyłożyć ciasto na arkusz papieru do pieczenia i przykryć drugim arkuszem. Rozwałkować ciasto do grubości 2 mm. Wykroić okrągłe kształty wykrawaczką do ciastek lub szklanką.
    4. Ułożyć na blasze i piec przez 15 minut, aż będą złocistobrązowe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis