Ziemniaczki z patelni

    Ziemniaczki z patelni

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    To prosty dodatek do dań obiadowych, który dodaje czegoś niezwykłego do zwykłego posiłku. Młode ziemniaczki są pokrojone w kostkę, a następnie smażone na oleju z dodatkiem masła, aż staną się chrupiące i złociste.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 5 łyżek oleju
    • 500 g młodych ziemniaczków pokrojonych w kostkę wielkości 1 cm
    • 50 g solonego masła
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej.
    2. Dodać masło. Olej z masłem zacznie się pienić, więc kiedy piana opadnie - dodać ziemniaki.
    3. Zmniejszyć ogień na średni. Smażyć przez 20 minut. NIE MIESZAĆ! Ziemniaczki się przyrumienią z jednej strony.
    4. Wyłożyć ziemniaki na papierowe ręczniki i oprószyć solą.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis