Dżem cebulowy

    (5)

    Ten dżem, albo czatnej, jest doskonały do mięs, zarówno na zimno jak i na ciepło. Można go też podawać jako dodatek do serów.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 120 ml oleju
    • 250 g cebuli, obranej i pokrojonej w cienkie plastry
    • 100 ml czerwonego wina
    • sól i pieprz do smaku
    • 30 g cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. W garnku, na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć na małym ogniu, aż zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Wmieszać wino i gotować na wolnym ogniu. Dodać cukier i gotować dalej, aż wino wyparuje.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (5)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)