Serduszka z nutellą

    Serduszka z nutellą

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Nutella to idealny krem do przekładania kruchych ciastek. A te ciastka w kształcie serc są takie proste i pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 130 g solonego masła o temperaturze pokojowej
    • 80 g cukru pudru
    • 1 jajko
    • 250 g przesianej mąki pszennej
    • Nutella do przekładania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
    2. Zmiksować masło z cukrem. Dodać jajko i zmiksować na gładką masę. Dodać przesianą mąkę i mieszać, aż ciasto utworzy kulę.
    3. Na kuchennym blacie lub na stolnicy rozłożyć arkusz papieru do pieczenia. Położyć na nim kulę ciasta i przykryć drugim arkuszem papieru. Rozwałkować ciasto na grubość 2 mm.
    4. Wykrawać ciasteczka wykrawaczką o kształcie serca.
    5. Piec przez 5 do 10 minut. Pilnować ciastek, aby się nie przypaliły. Będą gotowe, gdy brzegi zaczną się rumienić.
    6. Wyjąć z piekarnika i studzić na metalowej kratce.
    7. Posmarować połowę ciastek cienką warstwą nutelli i skleić je z nieposmarowanymi ciasteczkami.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis