Gulasz wołowy dziadziusia

    Gulasz wołowy dziadziusia

    1polubienie
    3godz.30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pożywny gulasz, w którym jest pełno warzyw. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i musztardą dijońską.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g łopatki wołowej
    • 1 kg wołowiny gulaszowej
    • 500 g marchwi, obranej i przekrojonej na pół
    • 500 g pora pokrojonego w plasterki
    • 1 średnia rzepa, obrana i posiekana
    • 1 pęczek ziół (tymianek, liść laurowy, natka pietruszki)
    • 1 cebula (ponabijać w nią kilka goździków)
    • 12 ziaren pieprzu
    • szczypta soli
    • 1 mała główka kapusty, poszatkowana

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.30min. 

    1. Włożyć mięso do dużego garnka, dodać marchew, pora, rzepę, pęczek ziół, cebulę i pieprz. Zalać to 4 litrami zimnej wody. Gotować na małym ogniu przez 3 godziny.
    2. Godzinę przed końcem gotowania dodać do garnka kapustę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis