Pieczarki faszerowane szynką parmeńską

    (2)

    Bardzo prosta, pyszna przystawka na wszelkie przyjęcia. Można je także podawać jako dodatek do dań, np. do steka.


    Zrobione przez 7 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 szalotki, drobno posiekane
    • 2 łyżki masła
    • 4 plasterki szynki parmeńskiej, drobno pokrojonej
    • 250 g pieczarek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. Na patelni, na maśle smażyć szalotkę przez 5 minut na średnim ogniu. Dodać drobno posiekaną szynkę i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
    3. Pieczarki ułożyć blaszkami ku górze w naczyniu żaroodpornym. (Nóżki usunąć). Nakładać do środka łyżeczką farsz. Piec przez 15 minut i od razu po upieczeniu podawać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (9)