Pieczarki faszerowane szynką parmeńską

    (2)
    30 min

    Bardzo prosta, pyszna przystawka na wszelkie przyjęcia. Można je także podawać jako dodatek do dań, np. do steka.


    Zrobione przez 12 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 szalotki, drobno posiekane
    • 2 łyżki masła
    • 4 plasterki szynki parmeńskiej, drobno pokrojonej
    • 250 g pieczarek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. Na patelni, na maśle smażyć szalotkę przez 5 minut na średnim ogniu. Dodać drobno posiekaną szynkę i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
    3. Pieczarki ułożyć blaszkami ku górze w naczyniu żaroodpornym. (Nóżki usunąć). Nakładać do środka łyżeczką farsz. Piec przez 15 minut i od razu po upieczeniu podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)