Marokańska zupa z cielęciny i soczewicy

    Marokańska zupa z cielęciny i soczewicy

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 10 osób

    Gotuję tę zupę w szybkowarze - to jest najszybszy sposób. Jeśli nie macie szybkowaru, trzeba ją gotować przez około godzinę. Na pewno ją polubicie - jest aromatyczna i wyjątkowa!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g cielęciny pokrojonej w kostkę
    • 1/2 puszki (200 g) ciecierzycy, opłukanej i odcedzonej
    • 300 g soczewicy, opłukanej
    • 2 cebule, drobno posiekane
    • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
    • 2 marchewki pokrojone w kostkę
    • 650 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
    • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
    • 50 g posiekanej natki pietruszki
    • 50 g posiekanej kolendry
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Włożyć wszystkie składniki do szybkowaru, dobrze wymieszać.
    2. Dolać 1,5 litra wody, doprawić solą i pieprzem. Przykryć szybkowar i gotować zupę przez 35 minut od czasu, gdy szybkowar zacznie gwizdać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis