Mini gofry

    Mini gofry

    Zapisz do ulubionych
    18min.


    Zrobione przez 5 osób

    Świetny przepis na pyszne gofry. Podawać na śniadanie, brunch, deser, albo po prostu jako przekąskę. Można podawać z bitą śmietaną i owocami.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 250 g cukru
    • 250 g margaryny
    • 1 puszka (400 g) słodzonego mleka skondensowanego
    • 500 g mąki pszennej
    • 6 jajek, oddzielić białka od żółtek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 18min. 

    1. Margarynę stopić i przestudzić.
    2. Wymieszać mąkę z jajkami, cukrem i mlekiem skondensowanym.
    3. Dodać stopioną i przestudzoną margarynę; wymieszać.
    4. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
    5. Piec w rozgrzanej gofrownicy. Aby powstały mini gofry na środek gofrownicy nakładać po 1 łyżce ciasta.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis