Paszteciki z kiełbaskami

    Paszteciki z kiełbaskami

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 6 osób

    Doskonały przepis dla dzieciaków - bo prosto się go przygotowuje. Kiełbaski są zawijane w gotowe francuskie ciasto posmarowane musztardą, a następnie posypane żółtym serem i zapieczone. Idealna przekąska na imprezy!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 1 łyżka startego żółtego sera
    • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
    • 6 cienkich kiełbasek wieprzowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C. Dużą blachę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
    2. Ułożyć ciasto na płaskiej powierzchni. Wyciąć 6 równych kawałków - na tyle dużych, aby można w nie było owinąć kiełbaski.
    3. Każdy kawałek ciasta posmarować musztardą i owinąć w niego jedną kiełbaskę. Skleić i delikatnie docisnąć widelcem. Powtórzyć z kolejnymi kawałkami ciasta.
    4. Pokroić owinięte kiełbaski na kawałki szerokości 1-2 cm. Ułożyć na blasze i posypać serem.
    5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut, aż ciasto będzie przypieczone na złocisty kolor.
    6. Przed podaniem odstawić, aby nieco przestygło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis