Puree ziemniaczane z małymi marchewkami

    Puree ziemniaczane z małymi marchewkami

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Puree ziemniaczane i marchewka to ulubione warzywa mojego synka. Świetnie się bawimy dekorując to danie, ale wtedy zawsze mam pewność, że zje do końca!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 duże, obrane ziemniaki
    • 2 łyżki mleka
    • 1 łyżka masła
    • 5 małych marchewek (baby) lub pałeczek wykrojonych z dużej marchewki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W garnku zagotować osoloną wodę. Dodać ziemniaki i gotować przez 20 minut. Odcedzić, a następnie rozgnieść ziemniaki na gładkie puree, dodając mleko i masło.
    2. 2 łyżki puree ułożyć na talerzu, 4 małe marchewki przekroić na połówki i zrobić z nich włosy i oczy. Jedną całą marchewkę ułożyć jako usta.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis