Fool z mango i mascarpone

    Fool z mango i mascarpone

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Nieco inna wersja tradycyjnego deseru owocowego, którą Twoi goście z pewnością polubią. Można użyć mango z puszki, ale zdecydowanie lepiej smakuje ze świeżymi, dojrzałymi owocami!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 duże, dojrzałe mango pokrojone w kostkę
    • 100 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki
    • 50 g cukru
    • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    • 200 g serka mascarpone

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Włożyć mango do blendera i zmiksować na puree.
    2. Śmietanę ubić na sztywno mikserem.
    3. Do śmietany dodać cukier i wanilię i delikatnie wymieszać łyżką.
    4. Wymieszać śmietanę z mascarpone.
    5. Do szklanki nałożyć warstwę mascarpone, na to ułożyć mango i ponownie warstwę mascarpone.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis